Kristálytiszta kórushangzás Kuala Lumpurban DPA mikrofonokkal

A DPA 4097 CORE kórusmikrofonok kiválóan szolgálták a szabadtéri előadást, köszönhetően az oldalirányú hangok kezelésének és a beépített szélszivacsnak.
A DPA nemrégiben piacra dobott 4097 CORE szuperkardioid kórusmikrofonját használták Kuala Lumpurban a Függetlenség terén, ahol 12 nőből és férfiből álló kórussal ünnepelték  a jogállam fennállásának 50. évfordulóját.
A Hari Penguatkuasa (Kuala Lumpur Városháza) által létrehozott esemény keretében parádéval köszöntötték az évfordulót.  A műsor fénypontja a Városháza kórusának fellépése volt amely körülbelül 2000 ember előtt zajlott.
Ajun Mubari, a malajziai audió kölcsönző cég vezetője elmondta, azért választotta a DPA 4097 CORE szuperkardioid kórusmikrofont, mert a beépített rezgéscsillapító elemek és a szélszivacs ideálissá teszi szabadtéri használatra.
„A 4097 típusú mikrofon igazán remek és nagyon könnyű dolgozni vele“ mondta Mubari. „Egy pár mikrofont használtunk, a félkörben álló kórus két oldalán helyeztük el őket. A koncert nagy hangerővel szólt – meghaladta a 90 dB-t – de a 4097 jó izoláló képességének köszönhetően a színpadi monitorok felől érkező hang (ezek a kórus előtt, de a mikrofonok mögött voltak elhelyezve) nem befolyásolta az elérhető gaint az előadás alatt. Ez rendkívül előnyös volt, hiszen azt jelentette, hogy a kórus valódi hangzását közvetíthettük anélkül, hogy bármilyen egyéb hang beszűrődött volna.“
Az AV United, a DPA malajziai forgalmazójának ügyvezető igazgatója Mr. Chin hozzáfűzte: „A DPA új 4097 CORE kórusmikrofonja a hangmérnökök által az élő hangosítás területén nagy elismertségnek örvendő 4099 CORE kapszulájának egyik változatát alkalmazza, amely kivételes hangminőségével és megbízhatóságával szerzett hírnevet. A 4097 CORE mikrofonban használt kapszulát kifejezetten a dinamikus kórushangzáshoz tervezték, remekül használható szabadtéren és zárt helyen egyaránt.“
A 2019-es InfoCom alkalmával bemutatott  DPA 4097 CORE kórusmikrofon vezetékes és vezeték nélküli változatban is kapható. A DPA híresen egyenletes oldalirányú hangokat kezelő szuperkardioid iránykarakterisztikája a teljes kórushangzást minden irányból természetessé teszi és nagyon magas gerjedés előtti kivezérelhetőséget tesz lehetővé. Ezek a jellemzők megkönnyítik a hangmérnökök dolgát amennyiben több mikrofont használnak a kórushoz, mert az énekkar különböző részeinek hangját összekeverhetik anélkül, hogy a mikrofonok egyenetlen iránykarakterisztikájából származó mellékhatásokkal kellene megküzdeniük.
A CORE by DPA erősítő technológia biztosítja, hogy minden hangerő szinten tiszta hangzás legyen elérhető, csökkenjen a torzítás és szélesedjen a dinamika tartomány. A 4097 tartalmaz továbbá három rezgéscsillapító elemet, így hatékonyan tompít minden mozgásból származó dübörgést a színpadon.
A jogállam fennállásának 50. évfordulós ünnepségének műsorán további előadások is szerepeltek, ezek közül néhányban hat DPA 2011C kettős membránú kardioid mikrofont használtak, amelyeket szintén hangminőségük és megbízhatóságuk alapján választottak ki.

Follow me!

Leave a Reply