divider

A Millennia Music and Media Systems története

John La Grou audió szenvedélye akkor vetett szikrát, amikor apja megvásárolta az elsõ otthoni orsós magnót, egy ¼”-es félsávos, Voice of Music Company által gyártott szerkezetet. John hét éves korában kezdett gitározni, a gimnáziumban pedig erõsítõket, valamint gitár pedálokat épített. Az elsõ AES Convention-ön – 1974, Los Angeles-i Hilton – való részvétele után sorsa egy életre megpecsételõdött.

John szenvedélye az audió maradt, de munkája során tízéves kitérõt tett. 1981-ben John az 5-ös számú amerikai alkalmazott lett egy induló számítógépes üzemben, a Multi-tech Electronics-nál, amelyet késõbb Acer America-ra nevezetek át. John az Acer America OEM részlegét irányította a drámai növekedés idõszakában – az indulástól a 100 millió dollárig. Ma az Acert a világ legnagyobb PC és periféria gyártói között tartják számon, mostanában kiélezõdõ versenyben áll a Toshibával, a világ harmadik notebook és számítógép gyártójával.

A szilikonvölgyben eltöltött nyolc év után John és Cynthia La Grou megalapította a Millennia Mediát. John 1991-ben Észak-Kalifornia környékén vállalt munkát, mint komolyzenei hangmérnök. Együtt dolgozott világ legnagyobb klasszikus és jazz mûvészei közül jó néhánnyal. Mára a Millennia különálló részlege évrõl-évre temérdek felvételt készít rádióknak és más ügyfeleknek.

Millennia tervezõ és gyártó részlegének ötlete John legelsõ, a sacramentói szimfonikusokkal történt felvétele során fogant meg. Miután rájött, hogy az akkor kapható felvételi berendezések nagyban korlátozzák tehetségét a jobb eredmények elérésében, John elhatározta, hogy hasznosítja a felvétel készítésben és audió tervezésben szerzett sokéves gyakorlatát olyan eszközök kifejlesztéséhez, amelyek hitelt szereznek az ipar legkritikusabb és legkreatívabb profijai körében.

John azonnal nekifogott egy mikrofon elõerõsítõ tervezésének, amely a nyílt akusztikai hangvisszaadás sokkal magasabb fokára képes. Félretéve a teoretikus vitákat, közvetlen empirikus megközelítést alkalmazott, közel egy évet töltve az áramkörök topológiájának számtalan variációjában végzett alapos vizsgálatával. Végül is a hang szempontjából észrevétlen és zeneileg nyílt készülék egy 24 csatornás elõerõsítõ volt, saját használatra. A John által készített felvételek hangminõsége drámaian megnõtt.

John még csak néhány hónapja használta új elõerõsítõjét, amikor is barátja Jack Vad, a San Franciscó-i szimfonikusok vezetõ hangmérnöke hallott róla és megkérdezte, hogy kipróbálhatja-e. John készülékének egyheti használata után Jack felhívta, hogy tudna-e neki nyolccsatornás változatot készíteni. Jack egy váratlan dolgot is tett – arra kérte Johnt, hogy küldjön egy elõerõsítõt egy barátjának a Home and Studio Recording magazinnál, aki egy „tûzharcot” tervezett kilenc népszerû mikrofon elõerõsítõ részvételével. Miért ne, válaszolta John. A magazin szerkesztõje felhívta és megnyugtatta: Ne izgulj, – mondta – ha a mikrofon elõerõsítõd nem fog jól szerepelni, nem fogjuk megemlíteni a cikkben.

Amikor az összehasonlító teszt és a meghallgatás eredménye megjelent, John elõerõsítõje lett az „ajánlott választás akusztikus zenei felvételhez”, lekörözve a másik kilenc professzionális elõerõsítõt Ez nem sokkal azelõtt történt, hogy John otthon telefonhívásokat kapott hangmérnököktõl a világ minden tájáról, akik megrendelték a mikrofon elõerõsítõt. Az elsõ vásárlók hónapokat vártak, hogy kaphassanak egyet azokból a „nappaliban készült” HV-3 készülékekbõl.

Az elsõ magazinbeli ismertetõ után a Millennia folyamatosan fejlõdött, egyre több elõerõsítõt szállítva minden sikeres évben. 2008-ra a Millennia már több mint 35000 csatornányi HV-3 mikrofon elõerõsítõt szállított, és az érdeklõdés világszerte jól észrevehetõen nõ. A termékválaszték szélesebb lett, belekerültek az egyedülálló Twin Topology csöves/félvezetõs tervezésû dinamika processzorok és equalizerek, az STT-1 Origin rack-es felvételi csatorna, a TD-1 kompakt felvételi csatorna és a csúcsminõségû speciális audiofil eszközök kínálata.

Bár munkájuk gyakran volt „kemény menet”, John és Cynthia sohasem vesztette el elképzelésükbe vetett hitét és elkötelezettségét. Abszolút zenei és hangzásbeli tisztaság, kompromisszummentes gyártási minõség és élettartam, valamint példa nélkül álló figyelem a vevõre – ezek a legfontosabb szempontok. A Millennia folytatja az üzleti élet minden területén és a vásárlókkal való viszonyában megszerzett érdemeinek és hírnevének építését.

Aktuális ajánlatért kérem hívjon a 06-20-368-0101 telefonszámon, vagy írjon. eMail küldés